
PIECZONE SKRZYDEŁKA Z ZIEMNIAKAMI
skrzydełka (u mnie 12 sztuk)
1 łyżka keczupu
1 pokrojona cebula
sól, pieprz, olej
12 małych ziemniaków (u mnie to danie jest dla 4 osób)
------
Z keczupu, cebuli, przypraw i oleju robię marynatę, w której trzymam 1-2 godziny skrzydełka (jeżeli się spieszę to drób jest w marynacie tyle czasu ile potrzebuję na przygotowanie ziemniaków). Na blachę wykładam skrzydełka a obok paczuszki z ziemniakami. Wkładam do piekarnika na godzinę, jeszcze tylko surówka z kalafiora, którą daję do lodówki, nastawiam w piekarniku timer i zabieram się za książkę lub swoje robótki.
Polecam taki sposób przygotowania obiadu :)
no to ja też wypróbuję bo kuchnia nigdy nie była moim ulubionym miejscem spędzania czasu,tyle ż ja będę ten obiad miała pewnie na 4 dni dla dwóch osób
OdpowiedzUsuń