
Źródło - gazetka Prześlij Przepis
KAPUSTA W PAPRYCE
10 kg żółtej papryki
20 kg kapusty
1,25l oleju
1 kg marchewki
pieprz
40 ząbków czosnku
ZALEWA
3 l wody
3 łyżki soli
1 szkl. octu
liście laurowe
------
Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Kapustę szatkujemy, solimy, odstawiamy i odciskamy.
Do odciśniętej kapusty wsypujemy marchew, wlewamy litr oleju.
Z papryk odcinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne. Faszerujemy i wkładamy do słoików.
Składniki zalewy chwilę gotujemy i studzimy.
Zalewamy papryki do 2/3 wysokości.
Wkładamy po 2 ząbki czosnku do słoika i wlewamy po łyżce oleju.
Pasteryzujemy ok. 25min.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz