Wszyscy zachwycają się walorami kaszy jaglanej, kupiłam, ugotowałam i nie mogłam zrozumieć tych zachwytów. Kasza wyszła okropna.
Moje zdanie o kaszy jaglanej zmieniło się gdy trafiłam na bloga Iwony Zasuwa
Teraz potrawy z kaszy jaglanej bardzo mi smakują a najważniejsze to dobrze ugotować kaszę, potem można jeść kaszę na słodko i słono :)
JAK DOBRZE UGOTOWAĆ KASZĘ JAGLANĄ
1/2 szklanki kaszy jaglanej podprażyć ciągle mieszając do momentu, gdy kasza zacznie ładnie pachnieć. Przelać wrzątkiem a następnie wypłukać pod zimną wodą. Odcedzoną kaszę zalać 1 szklanką wrzątku i gotować pod przykryciem na minimalnym ogniu. Do momentu, aż kasza wchłonie wodę, u mnie przeważnie jest to 10min. zostawiam jeszcze pod przykryciem na chwilę.
Jak ugotuję za dużo kaszy zostawiam ją w lodówce, można ją tak przechowywać kilka dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz