Nie lubię codziennego gotowania, ale uwielbiam wypróbowywać nowe przepisy, niektóre robię raz a inne wchodzą do naszego jadłospisu na stałe. Ten blog ma mi pomóc w przypomnieniu tych jednorazowych potraw :)
Zapraszam wszystkich do skorzystania z przepisów a za pozostawiony komentarz serdecznie dziękuję.
wtorek, 27 października 2015
Cannelloni z dynią, kaszą jaglaną i bryndzą
Co zrobić na obiad???
To pytanie jest zmorą dla wszystkich kobiet. Ja lubię eksperymenty w kuchni a gdy jest jeszcze sezon na dynię to muszę próbować nowych przepisów. Ten znalazłam na stronie Jadłonomii.
Trochę go zmodyfikowałam.
CANELLONI Z DYNIĄ, KASZĄ JAGLANĄ i BRYNDZĄ
11 rurek canelloni
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka puree z dyni
1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny
tymianek wg smaku i spora szczypta gałki muszkatałowej
sól, pieprz
1 opakowanie bryndzy
sos pomidorowy
----------------------
Gotuję kaszę według przepisu
Do gorącej kaszy daję puree z dyni, bryndzę, skórkę z cytryny, przyprawy. Krótko miksuję.
Następnie smaruję olejem naczynie do zapiekania.
Rurki nadziewam farszem i układam w naczyniu, zalewam gorącym sosem pomidorowym.
Zapiekam pod przykryciem 25min, temp. 180st
Przed podaniem posypuję pietruszką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o widzisz, Gosiu, trafiłaś tym przepisem w moje potrzeby :-)
OdpowiedzUsuńZamierzam go wykorzystać jutro lub w niedzielę.
Pozdrawiam!
mam nadzieję, że będzie smakować :)
OdpowiedzUsuń